Uusi EU:n tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) on ollut jo kaksi vuotta voimassa ja sitä sovelletaan viimeistään 25.5.2018 lähtien. Sen tarkoituksena on tarjota parempaa henkilötietojen suojaa digitaalisissa tietokannoissa.

Uusi tietosuoja-asetus merkitsee Sinulle parempia mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, miten tietojasi käytetään ja miten pidemme Sinuun yhteyttä. Kunnioittamme yksityisyydensuojaasi noudattamalla EU:n tietoturva-asetusta.

GDPR:n sisältämät uudet henkilötietoasiat käytännössä ovat olleet hoidettuna lakien ja asetusten mukaisesti Espan Enkelit Oy:n sisäisessä ja ulkoisten kumppanien toiminnassa jo vuodesta 2013 (täysin uudistettuina uusien omistajien myötä) ja tämä uusi asetus ei aseta tarvetta muuttaa jo käytössä olevia asetuksen edellytykset täyttäviä toimintatapoja. Asiakastietoja käsittelemme erillään ja itsenäisesti verkkokaupassa. Myymälöissä tai messuilla ja halutessasi uutiskirjeen vastaanottajalistalla on osoitteet manuaalisesti siirretty uutiskirjeen vastaanottajiksi kun siihen on saatu kun vastaanottajan lupa. Kuten jo aiemmin, voit poistua listalta milloin tahansa. Verkkokaupassa asiakassuhdetietoja käsitellään käytännössä vain kirjanpitolain edellyttämässä laajuudessa (tilaukseen liittyvät asiakas- ja tuotetiedot) tietojen ollessa verkkokaupan teknisen alustan toimittajan suojatulla palvelimella. Näin tietosuoja-asetus ei muuta teknisesti mitään ja käytännössä se ei siis vaikuta toimintaamme juurikaan. Asiakassuhteessamme ei siten tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia henkilötietojen käsittelystä.

Merkittävin muutos tietosuoja-asetuksessa verrattuna entiseen on, että jokaisella on oikeus pyytää henkilötietoja tarkastettavaksi, korjattavaksi tai poistettavaksi. Jokaisella on myös oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsitteleminen tai rajoittaa käsittelemistä. Nämä asiat on meillä verkkokaupassa sekä tiedotekirjeessä olleet käytössä jo vuodesta 2013.

Olemme tarkistaneet tietosuojaan liittyviä rutiineja, järjestelmiä ja ehtoja ja huomanneet, että ainoa jota tarvitsee päivittää on tämä uutinen. Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten keräämme, tallennamme ja käsittelemme henkilötietojasi.

Päivitetty tietosuojaselosteemme on luettavissa täältä