Uuteen sisustukseen ei välttämättä tarvitse jokaisella kerralla käyttää suuria summia rahaa, vaan sitä on helppo muokata esimerkiksi erilaisten tekstiilien avulla ja käyttämällä hieman luovuutta. Erilaisia värejä ja kankaita hyödyntämällä on mahdollista saada omaan kotiin aivan uudenlaisia ratkaisuja.

Pehmennä kovia pintoja huopien avulla

Moni suosii kotonaan esimerkiksi kiiltäviä materiaaleja ja kovia, helposti puhdistettavia pintoja, kuten muovia ja metallia. Nämä ovatkin hyvä ja käytännöllinen ratkaisu, mutta voivat joskus tuntua hieman kovilta. Lämpimämpää tunnelmaa voi saavuttaa esimerkiksi lisäämällä tuolin reunuksille pehmeitä huopia, jotka vähentävät materiaalien heijastusta ja terävyyttä. Harmonisen ja samalla tyylikkään vaikutelman voi saada esimerkiksi yhdistämällä vastavärejä, kuten mustaan valkoista. Kirkkaat kovat pinnat voi myös pehmentää hennoilla pastellisävyillä, joiden avulla saa huoneesta kutsuvan ja samalla kuitenkin modernin tyylikkään.

Mökkitunnelmaa taljojen avulla

Erilaiset eläinten karvaiset taljat ovat erinomainen vaihtoehto luomaan kodikasta tunnelmaa ja ne tuntuvat usein myös lämpimältä jalkojen alla. Mökkitunnelmaan on mahdollista virittäytyä levittämällä lattialle talja ja loikoilla sen päällä takkatulesta nauttien. Mikäli ei satu omistamaan omaa takkaa, voi tässä hyödyntää internetin palveluita, joista saa helposti virtuaalisen takkatulen omalle näytölleen luomaan tunnelmaa. Taljat ovat hyvä vaihtoehto myös esimerkiksi parvekkeelle tai koville tuoleille, sillä ne lämmittävät ja ovat usein pehmeitä. Mikäli aito eläimen talja tuntuu ikävältä vaihtoehdolta, on niitä saatavilla myös keinotekoisina. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että taljat, niin aidot kuin keinotekoisetkin, karistavat melkoisesti karvaa. Aivan uusimmissa mustissa housuissa, ei siis kannata mennä istuskelemaan niiden päälle.

Verhoilla uutta ilmettä sisustukseen

Verhot ovat usein huomaamaton osa sisustusta, eikä moni osaa edes ajatella niiden merkitystä ennen kuin niitä lähtee muuttamaan tai ne ottaa pois. Verhoilla voi saada huoneeseen lähes kokonaan uudenlaisen tunnelman, varsinkin jos kyseessä on huone, jossa on suuri ikkuna, kuten olohuone. Vaalet ja ohuet kankaat perinteisesti luovat rauhallista tunnelmaa, kun taas tummat ja paksut tekevät huoneesta hämärän, jopa arvokkaan tuntuisen.

Verhojen vaihtaminen sujuu usein melko näppärästi, mutta halutessaan voi myös hommata ikkunalle kaksi verhotankoa, joissa toisessa on paksut ja toisessa ohuet verhot. Näin huoneesta saa tarvittaessa hämärän esimerkiksi elokuvan katselun tai nukkumisen ajaksi. Hämärä auttaa myös piilottamaan pyyhkimättömät pölyt, mikäli vieraita saapuu yllättäen ja siivous on jäänyt tekemättä.

Verhot voivat toimia myös tilanjakajana, ja vaikka niissä ei varsinaista äänieristettä olekaan, voivat ne toimia valosuojana sängyn ympärillä tai vaikkapa huoneen keskellä, mikäli kattoon kiinnittää erillisen verhotangon. Verhot voi laittaa esimerkiksi kerrossängyn viereen toimimaan suojana, mikäli toinen haluaa vielä lukea ja toinen nukkua.

Pienilläkin muutoksilla piristystä sisustukseen

Usein huoneeseen saa uutta ilmettä jo pienillä yksityiskohdilla; vaihtamalla esimerkiksi tyynynpäälliset uusiin voi saada edullisin keinoin huoneeseen kaivattua piristystä. Myös erilaiset pöytäliinat voivat tuoda kaivatun piristysruiskeen huoneeseen. Mikäli suosii sisustuksessa muutoin neutraaleja sävyjä, kuten harmaata, ruskeaa, valkoista ja mustaa, kannattaa pienissä elementeissä panostaa kirkkaisiin väreihin ja taas kirkasta sisustusta voi hieman vaimentaa himmeämmillä sävyillä. Muista kuitenkin, että ohjeet ovat ainoastaan suuntaa antavia ja loppupeleissä ainoastaan kodin asukas voi tietää, minkälaisessa kodissa parhaiten viihtyy.