Moni pitää luonnosta ja siihen liittyvistä asioista osana sisustusta. Tämä luo ympäröivään tilaan rauhallista tunnelmaa ja antaa vaikutelman luonnon läheisyydestä. Luonto puolestaan vähentää stressiä, tasapainottaa huoneen energiaa ja palauttaa ihmisen takaisin juurilleen. Luontoelementeistä pitävän kannattaakin harkita myös sisustamista erilaisilla kristalleilla, sillä näiden oikealla sijoittelulla on mahdollista myös vaikuttaa huoneen tunnelmaan merkittävästi.

Kristallit suosittuja jo muinaisina aikoina

Erilaiset kivet ja kristallit ovat olleet suosittuja koruissa, osana sisustusta ja uskonnollisia rituaaleja jo kautta historian. Niitä on pidetty merkityksellisenä erityisesti intiaanien ja muiden alkuperäiskansojen kulttuureille. Kristallien valoa heijastavan vaikutuksen on uskottu kanavoivan energiaa ja myös varastoivan sitä. Tietyllä tavalla fysiikan kannalta tämä onkin totta, sillä lämpö on energiaa ja siirtyy esimerkiksi auringossa paistattelevaan kiveen tai kristalliin. Tätä teoriaa on varmasti sovellettu myös monessa muinaisessa kulttuurissa, jossa auringolla on ollut jumalallinen merkitys.

Persoonaan sopiva kristalli tai kivi

Kun lähtee hankkimaan kristalleja omaan sisustukseensa, kannattaa pitää mielessä, että kanavoidakseen energiaa, on kristallin oltava juuri tietylle henkilölle sopiva. Niitä onkin hankalaa sen vuoksi tilata esimerkiksi nettikaupoista, sillä monet uskovat, että vain materiaalia koskettamalla voi todella tietää, onko se sopiva kanavoimaan juuri käyttäjänsä enerigaa huoneessa. Myös kristallin tai kiven materiaalikoostumuksesta riippuu, millä taajuudella se värähtelee ja sitä kautta tasapainottaa käyttäjänsä energiaa.

Mineraalien vaikutus henkiseen tasapainoon

Nykyisin tunnetaan psyykkisen hyvinvoinnin ja erilaisten mielentilojen vaikutus hyvinvointiin ja tätäkin kautta voidaan ajatella mineraalien parantavan hyvinvointia. Kun kokee saavansa huoneeseen rauhallisen tunnelman ja hyvän energian, voi myös kokea olonsa hyväksi ja tasapainoiseksi. Tämä puolestaan vähentää stressiä ja todella tasapainottaa myös fysiologista hyvinvointia elimistössä.

Mikäli kokee olevansa taikauskoinen, voi kristalleita ja kiviä käyttää myös tuomaan hyvää onnea. Tämä on helppoa hyödyntää esimerkiksi omassa peli-, tai harrastushuoneessa. Olivat kyseessä sitten Kolikkopelit tai konsolipelit, voi kristallien avulla pyrkiä kanavoimaan huoneen energiaa niin, että se on mahdollisimman suotuisa omien pelien kannalta. Tämän vaikutuksia on luonnollisesti mahdotonta todistaa, mutta mutta tasapainoinen ja keskittynyt ihminen yltää varmasti parempiin tuloksiin, eikä omaan onneensa uskomisestakaan ole haittaa pelaamisen yhteydessä.

Sisustuksessa kristalli voi toimia palauttavana elementtinä

Kun kotia, tai mitä tahansa muuta tilaa sisustaa, haluaa tästä tilasta varmasti oikeanlaisen käyttötarkoitustaan varten. Esimerkiksi työhuoneessa kristalli voikin toimia todella hyvin, sillä se on eräänlainen voimaelementti. Kun keskittyminen herpaantuu, on kristalli aina helppo esimerkiksi ottaa käteen, pitää pieni tauko ja virittää aivojaan taas jälleen palautumaan sopivaan mielentilaan. Kun tämän tekee toistuvasti, tulee kristallista symboli palautumiselle ja keskittymiselle ja usein pelkkä vilkaisukin saattaa riittää virittämään aivot oikeaan tilaan. Jotkut myös uskovat tässä suhteessa kristallien energiaa kanavoivaan vaikutukseen ja palautumiseen sitä kautta, kun energia siirtyy kosketuksen välityksellä elimistöön.