Omaa kotia sisustaakseen ei suinkaan tarvitse aina hankkia uusia tavaroita varsinkaan sisustusliikkeistä. Joskus erityisesti vanhat tavarat, jotka ovat toiselle roinaa, voivat toimia erinomaisina sisustuselementteinä ja tuovat kotiin tai muihin sisustettavaan tilaan todella tyylikkään retrovivahteen. joka luo rentoa, vanhan ajan tunnelmaa huoneeseen.

Nostalgia toimii aina

Kun ajatellaan nostalgisia tuotteita osana sisustusta, ei se suinkaan tarkoita että koko kalustus olisi tarkoitus palauttaa 70-luvulle, vaan aivan yksittäiset esineet voivat mainiosti riittää siihen, että tilaan saa oikean tunnelman. Ensin kannattaa miettiä, mikä on juuri sinulle nostalgiaa. Se voi olla isoäidin kirjailema pitsiliina kesämökiltä tai vanhan huoneen värikkäät verhot. Varsinaista vanhaa tavaraa ei kuitenkaan kannata hankkia omaan kotiin sillä verukkeella, että se saattaa olla jonkun mielestä nostalginen, sillä kyse on ennen kaikkea tunnelmasta, jonka se herättää käyttäjässään.

Sulauta elementti muuhun sisustukseen

Ellei erikseen hae räikeää kontrastia, voi erittäin näyttävä sisustuselementti pistää silmiin modernin sisustuksen joukosta niin, että se näyttää lähinnä siltä kuin olisi eksynyt jonnekin minne ei kuulu. Yksittäiset nostalgiaesineet sopivat kyllä sisustukseen mainiosti, mutta niille on vain löydettävä oikea paikka ja varmistettava, että ne istuvat ympäröivään tilaan ja sen tunnelmaan.

Hyviä nostalgisia sisustuselementtejä ovat esimerkiksi erilaiset astiat, kuten ihanat vanhat tee- ja kahvipannut ja kupit. Näitä voi kerätä vaikka koko sarjan ja ne ovat usein pöydässä niin miellyttävän näköisiä, että niitä voi säilyttää huoletta esillä esimerkiksi avokaapissa tai -hyllyssä. Samaan syssyyn voi hankkia myös halutessaan esimerkiksi pitsisen pöytäliinan tai ristipistoilla kuvioidun seinäkoristeen. Tämä tuo ennen kaikkea romanttista maalaistunnelmaa ja vie mielen menneen maailman kiireettömään aikaan.

Musiikin ystävät voivat tuoda retroa sisustukseen esimerkiksi vanhojen jukeboxien tai vinyylilevyjen avulla, jotka ovat usein varsin näyttäviä ja hienoja esimerkiksi seinälle ripustettuina. Toinen vaihtoehto on hommata näille sopiva kaapisto tai nurkkaus, jonne voi vetäytyä fiilistelemään jukeboksin kanssa vanhoja hyviä aikoja. Soittotaitoiset voivat lisätä joukkoon myös omia instrumentteja, jotka sopivat paitsi sisustukseen, ovat näin kätevästi saatavilla aina silloin, kun tekee mieli soittaa jotakin.

Erilaiset koriste-esineet ovat myös omiaan luomaan nostalgista tunnelmaa esimerkiksi puutarhassa. Moni muistaa lapsuudesta erilaisia posliinisia eläinpatsaita tai puutarhatonttuja, joita voi itsekin sijoittaa omaan puutarhaansa piristämään tunnelmaa. Jos ei satu omistamaan puutarhaa, voi näitä koriste-esineitä sijoitella myös huonekasvien läheisyyteen tai hyllyyn. Ylilyöntejä kannattaa välttää, sillä siitä saattaa helposti tulla varsinkin vieraiden mielestä hieman karmivaa.

Myös vanhoille huonekaluille, kuten esimerkiksi isovanhempien kotona ikuisuuden lojuneelle lipastolle voi antaa uuden elämän, kun sitä vain hieman kunnostaa esimerkiksi lakkaamalla pinnan ja hiomalla mahdollisia kulumia pois. Tarvittaessa myös saranoita voi öljytä. Näin saa sisutettavaan tilaan nostalgista tunnelmaa ja itselleen hyvän säilytysratkaisun kaikelle sille, mitä saattaa joskus tarvita.