Akaatti

Akaatti on erityisesti neitsyt-horoskooppimerkille sopiva kivi. Lisäksi se sopii mainiosti toukokuussa syntyneille. Uskotaan, että akaatti on voimallinen kivi, jonka ominaisuuksiin kuuluu hoitaminen, suojaaminen, vahvistaminen yhdessä stressistä vapauttamisen kanssa. Akaatit antavat erityistä elinvoimaa esimerkiksi niille, jotka ovat sairaita ja väsyneitä. Sen uskotaan vahvistavan sydäntä, olevan avuksi synnyksiin ja parantavan muun muassa kuulo- ja näköongelmia. Akaattia käytetään useasti suojautumaan pahalta silmältä, ja uskotaan, että akaattia käyttävä voi saada voimia myrkkykäämeiden ja skorpionin puremien vastustamiseen. Akaattien uskotaan olevan pyhiä kiviä ja niitä onkin uhrattu Jumalalle, jota on pyydetty muun muassa tervehyttämään, tuomaan ravintoa ja suojaamaan.

Hematiitti

Musta hematiitti, joka tunnetaan myös nimellä verikivi, rauhoittaa, selkeyttää ja tasapainottaa tunnetiloja. Auttaa elämään hetkessä, ja vaikuttaa myös positiivisesti ihmissuhteisiin. Hematiitti on ollut kivi, jota sotilaat ovat pitäneet mukanaan taisteluiden aikana voiman, kestävyyden ja rohkeuden tuojana. Sen uskotaan vahvistavan sydäntä, seisauttavan verenvuodon, helpottavan suonenvetoja ja vahvistavan erityisesti jalkojen aluetta. Hematiitti toimii oivasti myös lihasten rentouttajana ja sillä voikin keveästi hangata kipeitä lihaksia.

Ruusukvartsi

Ruusukvartsi on härkä-horoskooppimerkin kivi. On tunnettu iäisyyden rakkauden kivenä, jolla on myös haavoittuneen sydämen parantamiseen tarvittavia ominaisuuksia niin tunteiden kuin fyysisyydenkin tasolla. Ruusukvartsi haihduttaa surun ja pelon ja lisää itsevarmuutta. Erityisen toimiva sydämen lähellä. Sen uskotaan hoitavan sydämen haavat, opettavan antamaan anteeksi ja rakastamaan itseä. Se lisää luovuutta, inspiroi taiteeseen ja avoimuuteen. Se on erityisen hyvä kivi vanhoille ihmisille ja lapsille sekä aivan jokaiselle, joka rakastaa hellimistä, lämpöä ja turvaa. Se ei pidä auringonvalosta ja kuumasta, sekä se vähentää painoja sekä ryppyisyyttä.

Tiikerinsilmä

Tiikerinsilmä on kaksoset-horoskoopin kivi. Se tuo kantajalleen maskuliinisia voimia sekä rohkeutta suojellen samalla vihollisilta. Se tuo myös hyvää onnea metsästykseen ja sisältää energiaa ja välittää tietoa, samalla omaten kykyä nähdä eteen- ja taaksepäin. Se vahvistaa itsetuntoa ja auttaa oman itsensä tutkiskelussa. Sen uskotaan sopivan tulehdusten ja flunssan hoitoon, ja lämmittävän kylmiä jalkoja ja kehoa.

Timantti

Timantti sopii oivasti etenkin huhtikuussa syntyneille. Se on muodostunut hiilestä ja siitä tekee omalaatuiseksi paitsi sen upea ulkonäkö ja kiilto, myös verraton kovuus. Timantti tarkoittaakin sananmukaisesti voittamatonta. Timantin on uskottu tekevän myrkyistä tehottomia ja postavan pelkoja ja mielettömyyttä. Aikoinaan sitä on käytetty myös jauhetussa muodossa sisäisesti ja tämän ajateltiin siirtävän sen voimat sitä nauttineeseen henkilöön. Joissakin maissa timanttien uskottiin olevan tähtisirpaleita. Timantti tuo selkeyttä, puhdistusta, rakkautta sekä harmoniaa ja yltäkylläisyyttä kirkastaen samalla ajatuksia. Esimerkiksi timanttikorvakorujen käytön ajatellaan suojaavan matkapuhelimen säteilyltä.

Topaasi

Topaasi sopii hyvin marraskuussa syntyneille. Sitä on tarjolla monissa eri väreissä, vaikkakin usein ihmiset yhdistävät sen vaaleansiniseen. Miehille kivi tuo viisautta ja jaloutta, kun taas naisille kauneutta ja hedelmällisyyttä. Lisäksi topaasi kasvattaa ymmärrystä ja armoa itseä kohtaan. Auttaa kirkastamaan omia päämääriä ja polkuja omien voimavarojen mukaan.

Turkoosi

Sopii erityisesti vesimies-horoskooppisille ja joulukuussa syntyneille. Turkoosi tuottaa onnea ja suojelee kantajaansa väkivallalta ja onnettomuuksilta. Se tuo viisautta ja rakkautta elämään ja täten helpottaa myös ihmissuhteiden luomista. Turkoosi on suojaksi eläimille ja matkailijoille. Euroopassa uskottiin aikoinaan, ettei turkoosia kantava koskaan saisi riesakseen katkenneita luita, vaan turkoosi ottaisi iskun luiden puolesta. Oli varsin tyypillistä kiinnittää turkoosia hevosen suitsiin kaatumisten ja kompastelujen estämiseksi. Turkoosi sopii putoamisen vastaiseksi amuletiksi.

Turkoosia on aina pidetty korukivenä suuressa arvossa ja siitä tehtyjä helminauhoja on löytynyt Egyptistä ajalta 5500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Persiassa puolestaan kannettiin turkoosia varsin usein pikkusormessa ja sen uskottiin suojelevan esimerkiksi paholaisen houkutuksia vastaan. Turkoosin suojelevat voivat toimivat kaikkein parhaiten silloin, kun se on tullut lahjoitettuna. Lämpimissä käsissä lämmitetty kivilahja kertoo ystävyydestä, jossa ollaan välitetty toisistaan. Mikäli turkoosin väri himmenee, on sen ajateltu olevan merkki pettämisestä, petoksesta tai ystävyyden hiipumisesta. Kyseessä on varsin arka kivi, joten se tulee suojata kuumalta, kirkkaalta valolta, kemikaaleilta ja iskuilta.